Wie de schoen past…

met Geen reacties

Ik ben zo’n man! Je weet wel, een man met te veel schoenen. Bij elk outfit wel een bijpassende schoen. Die in de kast een zomer- en wintercollectie heeft staan. Schoenen met bloemen, een koeienvachtje aan de buitenkant, mooie Italiaanse punten, steenbokkenleer, met een vachtje aan de binnenzijde, van een designer en natuurlijk meerdere paren sneakers. Zo’n man met minstens 30 paar schoenen in de kast. En eentje die iedere uitverkoop stiekem toch nog een paar schoenen in een willekeurige kleur koopt, omdat hij die nog niet had.

Bij velen van jullie mannelijke lezers is nu waarschijnlijk je kin op het toetsenbord geklapt. Je lacht me waarschijnlijk keihard uit en vraagt je af wat mijn seksuele geaardheid is. Maar was ik dit blog begonnen met “Ik ben zo’n vrouw! Zo’n vrouw met te veel schoenen.”, dan had je waarschijnlijk nog eens diep gezucht en snel even het afschrift van je gezamenlijke rekening geraadpleegd. En is het wak in jullie rekening nog niet geslagen? Ik heb nieuws voor je, de nieuwe collecties worden nu de winkels in gerold.

En toch is er iets geks. Wij mannen schijnen het altijd te moeten doen met bruine of zwarte schoenen. Een enkele frivoliteit daar gelaten en natuurlijk de echt mooie Italiaanse modehuizen ook even uitgezonderd. Wat is er met ons gebeurd? Waarom willen wij het suffe doetje zijn naast de stralende vrouw? Als een vrouw een nieuw jurkje koopt, vinden we het vrij normaal dat ze daar ook de bijpassende schoenen bij koopt. En soms wel meerdere paren! Je kunt immers niet altijd met je zitschoen verschijnen. En voor mannen die niet weten wat zitschoenen zijn, dat zijn dus schoenen die alleen de functie mooi hebben en waar je onmogelijk langer dan vijf minuten op kunt staan. Daarom vind je in haar kast laarzen, flatjes, pumps (met en zonder killer heals), enkellaarsjes, sandaaltjes, slippers, sleehaken en natuurlijk ook enkele sneakers. Bij ieder outfit meerdere paren in bijpassende kleuren en voor meerdere gelegenheden. De hoogste tijd om het taboe te doorbreken! Wij mannen moeten aan de schoen!

En dat ‘aan de schoen’ gaat dus verder dan een brogues of een sneaker. Dus hup, van die bank af en je kast raadplegen. Wat mis je? Een Chelsea boot? Een kekke kleur oranje, groen of blauw? Bij dat saaie grijze pak past heus meer dan alleen zwart. En als je het niet weet, je beste raadgever over je nieuwe schoen zit ’s avonds naast je op de bank. Ik moet wel toegeven dat als je de gemiddelde winkelstraat in loopt op zoek naar schoenen, je de tranen in de ogen springen. Het overgrote deel van het aanbod is voor dames en het aanbod dat er is, is veel van hetzelfde. Gelukkig houden de meeste mannen niet van shoppen en is internet de uitkomst voor je schoen. Shoppen vanaf de bank, wat wil je nog meer? Het merk Razz! is zo’n mooi voorbeeld. Niet alleen hebben ze prachtige schoenen, het is ook net even anders dan anders. Om het af te maken bepaal je de juiste maat met een app. Cool toch?

Ik schreef dit blog op verzoek van Razz! en zij publiceerden het op 3 maart 2017: Facebook Razz!